Personuppgifter Policy

Hantering av personuppgifter

För att skydda dina personuppgifter hanterar vi dem i enlighet med Dataskyddsföreningen (GDPR, General Protection Regulation) som ersatte Personuppgiftlagen den 25 maj 2018. 

byKettil är ansvarig för de personuppgifter du lämnar till oss när du köper en resa av oss och när du kommunicerar med oss. Personuppgifterna lämnar du själv när du gör en beställning av resa via formulär, email eller telefon samt när du gör en förfrågan via formulär, email eller telefon. 

De personuppgifter vi hanterar är namn, adress, telefonnummer, kön och ålder. I vissa fall behöver vi också födelsedatum och passuppgifter samt uppgift om eventuella allergier. 

Efter avslutad resa sparas dina uppgifter och resehistorik i två år om du inte aktivt samtyckt till att vi får behålla dina uppgifter längre. Vi sparar också dina personuppgifter på andra grunder än reseavtal, t ex för att följa bokföringslagen. De lagstadgade kraven enligt andra lagar styr hur länge vi måste spara dina uppgifter. 

När du bokar en resa genom byKettil lämnar vi över vissa av dina uppgifter till våra samarbetspartners för leverantörer vi samarbetar med för just ert arrangemang. Vissa uppgifter lämnas även över till hotell och lokala transportbolag. Endast den information som behövs för genomförande av resan och andra tjänster lämnas över till samarbetspartners. 

Enligt dataskyddslagstiftningen har du rättighet att under vissa omständigheter får alla dina uppgifter borttagna tidigare än vad som är angivet ovan. Du kan när som helst kontakta oss via epost info@bykettil.se för att få veta vilka uppgifter som är lagrade eller för att får dina uppgifter borttagna. 
Om du bokat en resa som inte är genomförd eller avslutad kommer vi kunna radera uppgifterna inom en månad efter att resan genomförts. 

Du kan läsa mer om Dataskyddsförordningen (GDPR) på datainspektionens webbplats https://www.datainspektionen.se 

 

 

BOLAGET

by Marlene Kettil Consulting AB
Org.nr 559282-8114

Gulsparvgatan 63D

412 67 Göteborg

Innehar F-Skattesedel

Scroll Up