Mauritius

Mångkulturell skönhet

Denna gröna, vita och turkosa ädelsten utanför Afrikas sydöstra kust är en kosmopolitisk paradisö. Det enda som slår naturens skönhet här är människorna själva. Varma, vänliga och välkomnande. 

De vita stränderna är världsberömda och kantar hela ön som skyddas av korallrev. Havet bjuder på undervattensäventyr och solnedgångar. Inlandet har höga platåer, frodig grönska och hisnande utsikter över sockerplantage, naturparker och byar. 

En resa till Mauritius kan innehålla så mycket. Golfare hittar mästerskapsbanor, vandrare och klättrare hittar sina berg och dalar, surfare hittar sina vågor och dykare sina rev. 

Vattenytan

Mauritius är en av de yngsta öarna i världen och bildades av vulkaniska aktiviteter för ca 8 miljoner år sedan. Hela ön ligger på en platå som heter Maskarenerna där även Rodriques och La Reunion ligger. 

Det finns över 170 dykplatser runt det skyddande korallrevet. 

Drömmen om att simma med vilda delfiner kan gå i uppfyllelse här. Om delfinerna själva är på det humöret förstås!

Levande byar

Man hittar inte en moské, ett hinduiskt tempel och en katolsk kyrka så nära varandra på gatan någon annanstans i världen som man gör på Mauritius.
Det kan till och med dyka upp en kinesisk pagod runt hörnet.
Lokalbefolkningen på Mauritius lever i harmoni med varandra, även om de kanske är lite återhållsamma med att blanda sig i varandras religioner och kulturella arv.

Men på en förhållandevis liten ö är det härligt att, som besökare, få ta del av så många olika kulturer. I huvudstaden Port Louis är det en stor marknad varje dag och tipset är att planera in ett längre stopp här och uppleva kulturen, maten och arkitekturen på nära håll.

En smältdegel av kinesiskt, indiskt, franskt, engelskt och kreolskt erbjuder mängder av variation i köken här. Ingen blir besviken. Det är hög klass, fina råvaror och spännande recept. 

Det bästa upplevs tillsammans med en lokal guide som tar med sina besökare på en ”street food tour”. Olika ”currys”, fisk och skaldjur, dholl pury, dumplings, roti, sockerrör, kokosnötter och smaksatt ris är exempel på vad som finns att smaka.

För vem

Att resa med familjen till Mauritius är en höjdare. Stora som små trivs som fiskar i vattnet. Det är tryggt och säkert, roligt och spännande! 
Romantiska par njuter av lugnet och avskildheten på lite mindre boutiqehotell med sagolika omgivningar. 

byKettil skräddarsyr er resa till Mauritius och hjälper er att göra medvetna val.  

Scroll Up